Trójwarstwowe, wylewane folie tego typu są szeroko stosowane na rynku europejskim do produkcji opakowań mono i w laminatach,
zwłaszcza w przypadku pakowania wszystkich rodzajów żywności. Odznaczają się bowiem bardzo dobrymi właściwościami mechanicznymi,
optycznymi i doskonałym zgrzewem.
Typy folii Castfol PP
będące w stałej ofercie:
przeznaczona do pakowania produktów spożywczych, tekstylnych, galanteryjnych oraz warzyw i kwiatów,
dostępna również jako: BS-DEG (oksy-biodegradowalna)
przeznaczona do pakowania produktów spożywczych, tekstylnych, galanteryjnych oraz warzyw i kwiatów w warunkach zimowych.
przeznaczona do pakowania produktów spożywczych przechowywanych w niskich temperaturach, nie niższych niż -20°C (folia do głębokiego mrożenia).
przeznaczona do laminacji z innymi foliami (głównie makarony).
Dostępne również jako:
umożliwia łatwe otwieranie opakowania, do folii górnych na tacki z PP
folia o działaniu przeciw-zamgleniu, na wieczka do tacek PP, poprawia wartość wizualną opakowania
laminaty do pakowania mrożonek i świeżej żywności
folia „heavy duty”, do pakowania świeżych warzyw, opakowania do 2 kg.
przeznaczona do pasteryzacji/sterylizacji z możliwością jej wcześniejszego zadrukowania i laminacji.
metalizowana folia z przeznaczeniem na laminaty do pakowania żywności lub do zastosowań budowlanych na izolacje.